Het deeg
400 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram koude roomboter
150 gram suiker
1 ei losgeklopt
Beetje zout
De vulling
8 zure appels
4 eetlepels suiker
twee handjes cranberry's ( je kan ook rozijnen gebruiken. Net wat je lekker vindt)
citroensap
Kaneel op gevoel, twee eetlepels ongeveer.
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- leg bakpapier op de bodem van je vorm en beboter de zijkanten.
Snij de roomboter in kleine blokjes en doe deze in een kom, voeg je meel, suiker, zout en ei toe en kneed met koude handen tot je een bal krijgt. Als je het met de hand doet kan dit even duren, want de roomboter heeft tijd nodig.
Plaats je deeg in de koelkast voor 20 minuten. In de tussentijd kan je de vulling maken. Schil je appels en snijd ze in langwerpige stukjes, wel dun, voeg de cranberry's of rozijnen, suiker, kaneel en citroensap toe.
Wanneer je deeg klaar is, rol je deze uit een stuk gebruik je voor de bodem en uit een ander stuk maak je de randen, die je tegen de rand van de springvorm aanplakt, vervolgens doe je de vulling erin en van de overgebleven deeg maak je ruiten voor de bovenkant van de taart. Je smeert de taart in met een ei of abrikozenjam.
Plaats de taart vervolgens voor een uur in het midden van de oven. Laat de taart afkoelen voor je aansnijdt.
Geen opmerkingen :
Een reactie posten