1 kilo meel
half kopje griesmeel
1,5 eetlepel gist
2 kleine theelepels zout
1 theelepel suiker
Ongeveer 2,5 mok lauwe melk om mee te kneden.
Doe de gist en een beetje melk in een kopje en roer dit tot een papje.
De meel, griesmeel, zout en suiker mix je met je hand in een bak, vervolgens voeg je hier het gistpapje aan toe en beetje bij beetje voeg je er de melk aan toe. Elke keer wanneer je een beetje melk toevoegt, kneed je het deeg. Blijf het deeg goed door kneden tot het zacht en soepel wordt. Je kan het deeg in de bak kneden of op het aanrecht. Net wat jij fijn vindt. Als je deeg goed is doe je wat olie op je handen en smeer je hier het deeg mee in. Leg het deeg vervolgens voor een uurtje ongeveer op een warme plek om te rijzen (de oven bijvoorbeeld), dek het deeg wel af.
In de tussentijd kan je de vullen maken
Gehakt
2 rode paprika's
2 gele paprika's
Halve courgette
twee uien
Koriander
Peper
zout
paprikakruiden
Chilipoeder
kurkuma
Snij je groentes fijn. Bak het gehakt met de uien eerst, vervolgens voeg je er de rest aan toe, daarna de kruiden. Laat dit vervolgens afkoelen.
Verdeel je deeg in bolletjes, besmeer deze bolletjes met olie, doe de bolletjes in een dienblad, dek ze af en laat ze rusten voor een kwartiertjes.
Daarna pak je een bolletje, druk dit bolletje plat. Maak er een ronde platte pannenkoek van. Pak vervolgens wat vulling en verdeel dit in het midden. Maak een pakketje van het deeg aan de buitenkant van de vulling. Vouw dit over de vulling heen naar elkaar toe en druk dit plat.
Je kan de batbots afbakken in een koekenpan, maar ook in een pan waar je msemmen in bakt of een pizzapan.
Geen opmerkingen :
Een reactie posten