Turks filodeeg (driehoekjes)
Kipfilet
Courgette
Wortel
Paprika
Ui
Miehoen
Viskruiden
Paprikapoeder
Peper
Zout
Chilipoeder
Knoflook
kerriepoeder
Snij de kipfilet in stukjes en kruid deze met paprikapoeder, chilipoeder, peper, zout en een beetje kerriepoeder. Doe een beetje olie in de pan, snij hier een teentje knoflook in en doe de kip er dan bij als de olie warm is.
Rasp de wortel en courgette en ui en snij de paprika in kleine stukjes, bak dit apart in de pan, met peper en zout.
Kook water voor de miehoen en giet dit over de mihoen heen en laat het staan.
Wanneer de kip klaar is, maak je deze fijn met je handen. Doe vervolgens alles bij elkaar in een bak en voeg er viskruiden aan toe.
Vul vervolgens je deeg. Leg de vulling op de brede kant en rol naar de smalle kant toe. Maar een mengsel van meel en water om het uit einde aan de loempia te plakken.
Bak de loempia's in de oven.
Geen opmerkingen :
Een reactie posten