zondag 6 juli 2014

Aardappel/gehaktballen..



                                                     

Benodigdheden:

7 aardappels (gekookt in water, gepureerd en een beetje melk, zout en peper aan toegevoegd), de melk proef je verder niet, maakt de puree alleen een beetje romiger. Je kan het weglaten of vervangen door boter.
Daarnaast heb ik een gehakt mengsel gemaakt: gehakt, klein gesneden paprika en ui, goed kruiden. Paprikapoeder, kerriepoeder, peper, zout, beetje koriander er doorheen. 

Laat beide mengsels afkoelen en mix dit dan met elkaar. 

Tijdens het afkoelen kan je de cornflakes fijnmalen. Ik heb gekozen voor een mix van paneermeel en cornflakes. Ik heb de cornflakes wel helemaal fijngemalen. Je kan er ook voor kiezen om ' wat grover te laten.

Nadat je vulling is afgekoeld pak je een beetje vulling in je hand en maakt er ronde balletjes van, werk je hele vulling af. En haal je balletjes dan pas door de ei, want dan zijn ze iets steviger. Haal je balletjes door de ei, vervolgens door normale meel, vervolgens weer door het ei en daarna door je paneermix. Leg de balletjes daarna in de koelkast. Je kan ze afbakken in olie of in de oven. Ik heb voor de oven gekozen, ze zijn dan wel iets minder stevig dan wanneer je ze in olie afbakt. 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten