zondag 6 juli 2014

Zachte gehakt broodjes..


1 kilo meel
2 eieren
1 eetlepel gist
8 eetlepels melkpoeder (dit ingrediënt maakt het deeg zacht en luchtig)
half theeglas olie (Marokkaans theeglas)
zout (ongeveer een eetlepel)
400 ml lauwe melk om te kneden (kan meer zijn, ik doe dit op gevoel. Tot het deeg soepel te kneden is)

Vulling:
gehakt
ui
2 oranje paprika's
2 blikjes tomatenpuree
koriander
peper
zout
paprikapoeder
kerriepoeder
gemberpoeder
komijnpoeder

Meng alle ingrediënten bij elkaar in een kom en voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf kneden, tot je een fijn, soepel en zacht deeg hebt. Ik vind het altijd fijn om alles te mengen in een bak en kort te kneden en vervolgens verder te kneden op het aanrecht. Ik kan het deeg dan ook rollen. Laat het deeg vervolgens een halfuurtje a uurtje rijzen op een warme plek. Ik gebruik hier meestal de oven voor. 

Maak ondertussen je vulling en laat deze afkoelen.

Je kan de broodjes in bovenstaande vorm vouwen. Dan rol je het deeg uit, langwerpig en snijdt er stijven uit, die breed beginnen en steeds smaller worden. Je plaatst de vulling op het brede gedeelte en vouwt naar het smalle gedeelte toe. Je kan ook voor een andere vorm kiezen. 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten