zondag 6 juli 2014

Fetakaas broodjes..



They were delicious! Al ben ik geen fetakaas liefhebber, speciaal voor iemand anders gemaakt. Ik heb van dit deeg twee verschillende broodjes gemaakt, de broodjes verder op met een gehakt vulling zijn ook van dit deeg gemaakt. Ik heb een kilo meel gebruikt, je kan een halve kilo meel gebruiken en de rest van de ingrediënten ook halveren.


1 kilo meel
2 eieren
1 eetlepel gist
8 eetlepels melkpoeder (dit ingrediënt maakt het deeg zacht en luchtig)
half theeglas olie (Marokkaans theeglas)
zout (ongeveer een eetlepel)
400 ml lauwe melk om te kneden (kan meer zijn, ik doe dit op gevoel. Tot het deeg soepel te kneden is)

Vulling:
Fetakaas
Peterselie 

Meng alle ingrediënten bij elkaar in een kom en voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf kneden, tot je een fijn, soepel en zacht deeg hebt. Ik vind het altijd fijn om alles te mengen in een bak en kort te kneden en vervolgens verder te kneden op het aanrecht. Ik kan het deeg dan ook rollen. Laat het deeg vervolgens een halfuurtje a uurtje rijzen op een warme plek. Ik gebruik hier meestal de oven voor. 
Ondertussen kan je wat fetakaas fijn brokkelen en er wat peterselie doorheen mengen.
Wanneer het deeg klaar is, rol je het deeg uit met een deegrollen. En snij er langwerpige staven uit van ongeveer 2cm breed. Op de rand van deze staaf plaats je de vulling en vervolgens rol je het deeg dicht, zoals je dit met mloui doet of m7encha. En dan rol je de staaf naar binnen in de vorm van een slak. Je kan de broodjes natuurlijk ook een andere vorm geven.
Smeer de broodjes in met een ei en bestrooi met Italiaanse kruiden en plaats ze in een voorverwarmde oven. 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten