zondag 6 juli 2014

Krokante kip, (oven baked)..


               I love food - all kinds, maar ik hou het graag gezond. Dit is een gemakkelijk hapje.

Benodigdheden: 

kip
meel
paneermeel
2 geklopte eieren
scheutje olie
2 eetlepels paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel kerriepoeder
zout en peper.

Mocht je de kip krokanter willen, dan kan je wat cornflakes of beschuitjes malen, niet helemaal fijn, mogen wat groven stukken overblijven, dan is je kip krokanter.
Kook je kip eerst even voor in water. Haal je kip uit het water en laat afkoelen, doe hier een scheutje olie bij en de kruiden. (je kan ook variëren met de kruiden, net wat je lekker vindt). Dek je kip even af met folie en laat de kruiden even intrekken. Vervolgens haal je de kip door het ei, daarna door de meel en vervolgens door je paneermeel of een mengsel van paneermeel/cornflakes of beschuit. 
Laat je kip daarna bakken in de oven, dek wel af met folie. Ze zijn mals van binnen en krokant van buiten. 








Geen opmerkingen :

Een reactie posten