200 gram biscuitjes (ik heb maria gebruikt van verkade, maar je kan elke droge koek gebruiken), fijngemalen.
150 gram gesmolten boter.
4 eieren
800 gram roomkaas, bij voorkeur Monchou (is veel lekkerder)
100 gram boter op kamertemperatuur (ongeveer)
150 gram suiker
geraspte limoenschil
springvorm 26 cm
(ik heb ongeveer 3 eetlepels melk toegevoegd aan het koekjesmengsel)
Meng de gemalen biscuit met de gesmolten boter en melk.
Doe in een andere kom de monchou, de boter, de eieren en suiker en rasp hier de citroen op en mix dit. Die je koek in de springvorm druk de koek plat met een lepel en giet hier het roomkaas mengsel op. Die je cheesecake in een voorverwarmde oven, bak op 160 graden ongeveer 45 minuten, (ligt aan je oven). Als de taart klaar is, haal 'm uit de oven, laat 'm op kamertemperatuur komen. Plaats vervolgens de taart in de koelkast.
Je kan er fruit op doen vers fruit of fruit uit blik/slagroom, wat je lekker vindt.
Geen opmerkingen :
Een reactie posten