filodeeg
1 kilo calamaris
600 gram garnalen (ongeveer)
3 groen/geel/rood paprika's
1,5 prei
1 koriander
mihoen
olijfolie
zonnebloemolie
1 theelepeltje paprikapoeder
1 theelepeltje chilipoeder
1 theelepeltje dille
3 uien
gemberpoeder
1 theelepeltje komijn
Peper en zout op gevoel.
1/5 citroen
boter
Doe de mihoen in een bak en giet er gekookt water overheen. Laat ongeveer 5 minuten staan.
Maak van de kruiden, olie, citroen en koriander een marinade. Doe deze marinade in een steelpannetje, roer het en laat het ongeveer 5 minuutjes staan en doe er een beetje water bij.
Snijd de calamaris in ringen (je kan het zo laten of de ringen halveren), bak deze kort in een pan. Doe hier ongeveer een soeplepel marinade bij. (op gevoel)
Bak de garnalen ook kort in een pan. Doe hier ook marinade bij.
Doe hetzelfde bij de fijngesneden groente, bak ze kort en doe hier marinade bij. Doe ook marinade bij de mihoen.
Alles een beetje laten uitlekken.
Bedek een ronde ovenplaat met bakpapier. (gaat het deeg niet plakken).
Vouw 3 vellen filodeeg dubbel en bedek hiermee de bodem, smeer deze in met gesmolten boter, laat vervolgens 4/5 vellen over de rand heen hangen (ligt aan de grootte van je ovenplaat). Doe de vulling erin, je kan laag voor laag doen of alles mixen. Smeer de vellen filodeeg in met boter en vouw alle vellen over de vullen heen en bestrijk met boter. Vervolgens doe je er een vel op bestrijk je met boter en stop je weg onder de bestilla, ga zo door tot het deeg op is.
Geen opmerkingen :
Een reactie posten