maandag 10 februari 2014

Pizza (kip)



500gram bloem

1 theelepel instante gist
2 theelepeltjes zout
1 theeglas olie
Lauwe melk om te kneden, op gevoel. 
Italiaanse krijgen. 
griesmeel



Met dit deeg krijg je ongeveer 5 pizza's van dit formaat. 


Je mengt de meel, instant gist, zout, olie en Italiaanse kruiden samen. Vervolgens voeg je er de melk aan toe, beetje bij beetje en blijven kneden. Kneed het deeg tot het goed is. Leg het deeg weg op een warme plek. Ik leg het deeg meestal in de oven voor een uur. Ondertussen kan je de vulling voor je pizza gebruiken. Ik heb hierboven het volgende gebruikt.


Kip in reepjes gesneden, gekruid met: zout, peper, paprikapoeder, cayennepeper, Italiaanse kruiden. De kip bak ik vooraf.
Courgette.
Paprika
Ui
Deze bak ik niet vooraf.



Wanneer het deeg lang genoeg gerezen heeft. Rol ik het deeg uit met een deegroller en bestrooi het deeg met smida om een krokante deeg te krijgen. Daarna doe ik er de vulling op. En doe ik de pizza in de oven, als de pizza klaar is doe ik er olijfjes op. 

1 opmerking :