maandag 10 februari 2014

Zachte broodjes


3 eieren
1 glas suiker
2 glazen melk
1 glas olie
1 eetlepel gist
Halve bakpoeder
1 kilo meel

Mix de eieren met de suiker, voeg er de melk en olie aan toe en mix dit erbij en voeg er de gist en bakpoeder aan toe en mix dit allemaal samen en voeg er vervolgens beetje bij beetje de meel aan toe en blijf mixen en vervolgens blijf je beetje bij beetje de meel toevoegen en ga je kneden met je hand. De deeg moet erg soepel zijn en zacht, hij kan een beetje plakkerig zijn. Laat het deeg een half uur rijzen. 
Ga daarna bolletjes maken, smeer deze in met ei  en laat de bolletjes twee uur rijzen op een  warme plek (de oven). Haal de bolletjes er uit en laat de oven voor verwarmen op 180 graden. Je kan er suiker op strooien of sesamzaad, plaatjes de broodjes in de oven en laat ze bakken tot ze kleur krijgen. Blijf de oven controleren. 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten